Бойко Борисов: Мнозинството е стабилно

Мнозинството в парламента е стабилно. Това увери във Варна премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналисти. Министър-председателят бе в града днес, 5 декември, по покана на варненските народни представители. Той бе посрещнат от Павел Димитров, който е и ръководител на ПП ГЕРБ – Варна, от областния управител Данчо Симеонов, както и от депутатите Свилен Крайчев, Димитър Атанасов, Даниела Петрова, д-р Светослав Неделчев, Николай Костадинов и д-р Красимир Петров. С Борисов пристигна и министърът на отбраната Николай Младенов.

По време на посещението си Бойко Борисов се срещна с кмета на Варна Кирил Йорданов. Премиерът потвърди обещанието си, че ще бъдат отпуснати 20 млн. лв. за завършването на реконструкцията на ул. „Девня”. Той увери и че държавата ще помогне за решаването на проблема със свлачището в района на „Траката”. Борисов бе категоричен и че Варна ще има нов скенер за спешната помощ в МБАЛ „Св.Анна”, който ще бъде закупен с държавни средства. За това настояваха варненските депутати от ПП ГЕРБ.

След срещата в общината министър-председателят преряза лентата на новата пешеходна зона във Варна, която се намира на кръстовището на булевардите „Сливница” и „Княз Борис I”. Непосредствено след това, заедно Павел Димитров, Данчо Симеонов и народните представители, Борисов се отправи към Военноморската база, където занесе като подарък спортни екипи. От своя страна домакините подариха на премиера щурвал, който много скоро ще стои в кабинета на Борисов.

Министър-председателят разгледа спортния комплекс на базата, където бяха направени демонстрации по карате. Той обеща, че когато има възможност ще бъде оказана помощ за подобряване на състоянието на Военноморската база и тя няма да бъде закрита. Ясно стана и, че от началото на новата година ще бъде направен преглед, за да се установи точното положение в армията по отношение на личния състав и на техниката, необходима за нормалното функциониране на системата.